Realisatie door Rightweb Joomla template/Design door Kerfuffle.be


Biodanza is in de zestiger jaren ontwikkeld in Chili door psycholoog en medisch antropoloog Rolando Toro, vanuit de biologie en fysiologische principes. Wetenschappelijk onderzoek heeft de gunstige effecten aangetoond : het versterkt het immuunsysteem, het zenuwstelsel en het functioneren van alle organen. Het creëert een nieuwe verbinding met je lichaam.

Biodanza is verspreid over heel de wereld.

Wat is Biodanza ?

Letterlijk betekent Biodanza de dans van het leven. Het is een combinatie van precies uitgezochte muziek, beweging en emotie. Soms dans je op jezelf, dan met een ander of in verbinding met de hele de groep. Het is genieten in het moment om een betere kwaliteit van leven te bekomen.

Biodanza stimuleert de gezonde delen in ons. Hierdoor groeit ons zelfvertrouwen en plezier in je leven, hierdoor krijgen wij de moed om ons leven vorm te geven vanuit een nieuwe levensvisie. De oefeningen hebben een diep ontspannende werking op lichaam en geest.

Biodanza werkt met 5 lijnen :

Vitaliteit : je stimuleert het verlangen om het leven energiek tegemoet te treden.
Seksualiteit : ervaren van verlangen en plezier in je eigen sensualiteit.

Creativiteit: je creatieve vermogens nemen toe.
Affectiviteit : tederheid en respect in het geven en ontvangen van universele liefde.
Transcendentie : het uitstijgen boven je ego om hogere niveaus van bewustzijn te bereiken. De verbinding met de mensheid, de natuur en het Universum wordt wakker gemaakt.

          Voor wie ?

Iedereen wie van muziek en beweging houdt is welkom. Ervaring met dansen is niet nodig. Het gaat niet om danspasjes aanleren maar om volledig jezelf uit te drukken via dans en muziek.
“Biodanza opende voor mij de weg naar het Licht. Het was alsof mijn leven minder zwaar en vermoeiend werd en ik steeds meer plezier ervaarde in wat er ook op mijn pad kwam. Ik durf de ander steeds authentieker tegemoet treden : mijn hart werd steeds groter en warmer. Door het contact met de ander voelde ik mijzelf meer en meer. Biodanza is thuiskomen in je mooiste kwaliteiten, een ervaring die ik zielsgraag al dansend wil doorgeven aan anderen.”